Siis oma versio kyseisestä leivästä. Suurinpiirtein aineista mitä kaapista löytyy,  tässä tämänkertainen leipäohje kuitenkin. 

Tulee siis kaksi kookkaampaa tai kolme pienempää pyöreää leipää. Sama se, joka tapauksessa ensimmäinen niistä syödään heti  

uunista oton jälkeen joten parasta tehdä suosiolla kaksinkertainen annos niin jää sitten jotain seuraavallekin päivälle.

 

0,5 l  vettä

1 kuivahiivapussi   (tai tavallista hiivaa)

2,5 dl ruisjauhoja

2 dl Nalle ruishiutaleita (koska niitä sattui vielä olemaan)

1 tl suolaa

0,5 dl siirappia

6 dl sämpyläjauhoja

vehnäjauhoja tarpeen mukaan alustukseen, jotta saat taikinasta riittävän hyvän tuntuisen

 

Kohota. Pistele haarukalla. Paista 250 astetta.