Siis oma versio kyseisestä leivästä. Suurinpiirtein aineista mitä kaapista löytyy, tässä tämänkertainen leipäohje kuitenkin.
Tulee siis kaksi kookkaampaa tai kolme pienempää pyöreää leipää. Sama se, joka tapauksessa ensimmäinen niistä syödään heti
uunista oton jälkeen joten parasta tehdä suosiolla kaksinkertainen annos niin jää sitten jotain seuraavallekin päivälle.
0,5 l vettä
1 kuivahiivapussi (tai tavallista hiivaa)
2,5 dl ruisjauhoja
2 dl Nalle ruishiutaleita (koska niitä sattui vielä olemaan)
1 tl suolaa
0,5 dl siirappia
6 dl sämpyläjauhoja
vehnäjauhoja tarpeen mukaan alustukseen, jotta saat taikinasta riittävän hyvän tuntuisen
Kohota. Pistele haarukalla. Paista 250 astetta.
Kommentit