Pohja:
100 g voita
1 dl sokeria
2 keltuaista
1 dl maitoa
1,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leiv.jauhetta
Marenki:
2 valkuaista
1,5 dl sokeria
1 tl van.sokeria
50 g mantelilastuja
Täyte:
Kermaa
Rahkaa
banaania
vadelmia
sokeria
van.sokeria
Vatkaa voi ja sokeri. Lisää keltuaiset yksitellen. Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää maidon kanssa taikinaan.
Tee marenki. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sekoita sokerit sekaan.
Öljyä leivinpaperi pellillä. Sekoita pohjataikina pellille. Levitä marenkin päälle ja ripottele pinnalle mantelilastut.
Huom. Taikina leviää uunissa joten jätä reunoille varaa
Paista 175 astetta 20 min. Jäähdytä
Jaa paistos kahtia ja laita kerma-rahka-vadelma -seos väliin.
Isoille synttäreille teen kakun 3 x jolloin saan tarjottimen kokoisen 3 kerr. kakun
sunnuntai, 15. huhtikuu 2012
Kommentit