Pohja 1 kpl:
100 g margariinia
1 dl sokeria
2 keltuaista
1 dl maitoa
1,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta

Marenki:
2 valkuaista
1,5 dl sokeria
1 tl van.sokeria
50 g mantelilastuja

Täyte:
Kermaa
mansikoita
van.kastiketta

Vatkaa margariinia ja sokeri.
Lisää keltuaiset yksi kerrallaan.
Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää maidon kanssa taikinaan.

Marenki:
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.
Lisää sokerit.

Itse tein pohjan Tupperwaren pyöreään silikonivuokaan. Varmuuden vuoksi laitoin leiv.paperin vuoan pohjalla ja öljysin reunat (tämä ei varmaan ole välttämätöntä mutta en halunut kokea ikäviä yllätyksiäwink)
Pohjia tehdään siis 3 kpl.
Levitä pohjataikina vuoan pohjalle ja päälle marenki. Ripottele mantelilastuja pinnalle.

Paista 175 ast. n. 20 min. Jäähdytä.

Tein pohjat pakastimeen jo etukäteen. Kokoaminenkin oli helpompaa kun pohjat ovat vielä kylmänkankeat, pysyvät paremmin ehjinä.

Täyte:
Mansikanlohkot keitetään paksuksi kiisseliksi perunajauhoilla. Sokeria riittävästi...
2 liivatetta varmistaa että mössö ei jää liian juoksevaan muotoon.
Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää vaniljasokeria joukkoon.
Vanhanajan vaniljakastike-pussi sekoitetaan tilkkaan maitoa = jätä aika paksuksi.

Aseta yksi pohja tarjoilulautaselle
Mansikka-mössöä päälle reilusti
Vaniljakastike + kermavaahtoa päälle.

Aseta toinen pohja päälle.
Mansikka-mössö päälle ja loput kermavaahdot.

Aseta viimeinen pohja.
Pinnalle sulatettua suklaata pursottamalla.

Huom. Kakkupohjia ei tarvitse kostuttaa.